חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק בע"ח 44194-03-12

: | גרסת הדפסה
בע"ח
בית משפט השלום ירושלים
44194-03-12
8.9.2013
בפני :
אלכסנדר רון

- נגד -
:
ידידיה שריה בוצר
עו"ד יצחק בם
:
מדינת ישראל
החלטה

1.      החלטה בבקשה לעיון בחומר חקירה.

2.      ברקע לבקשה זו כתב אישום המייחס לנאשם הסגת גבול פלילית וגניבה.

3.      בחלוף הזמן מאז הוגשה הבקשה (דיונים נדחו בהסכמה), התייתר חלק נכבד מהבקשה, ונותר להכרעה רק סעיף ה של בקשה זו, לפיו מתבקש בית המשפט להורות למשטרה לפנות לארגון "בצלם" ולבקש את הדיווחים, ככל שהם קיימים, שהמתלונן ו/או עדיו העבירו לארגון זה בנוגע לאירוע נשוא כתב אישום זה.

4.      ספק בעיני עד כמה גלום בחומר זה, אם בכלל קיים הוא, פוטנציאל ראייתי העשוי לסייע להגנת הנאשם, ושואל אני עצמי, האם, אף בהינתן, שבסמוך לפנייתו למשטרה פנה המתלונן ו/או מי מבין חבריו גם לארגון "בצלם", מסר הוא שם גרסה שונה מהותית, כזו שתועיל להגנה. ועם זאת, נפסק פעמים הרבה שחומר חקירה ראוי להגדרה מרחיבה, וללא ספק, אם קיים חומר בהתייחס לאותו אירוע בדיוק, אף אין לומר שהוא אינו רלוונטי. לעניין מבחן הרלוונטיות של חומר חקירה בבקשות מסוג זה ולהגדרה הרחבה הניתנת למבחן זה - ראה, בין היתר, בש"פ 5881/06  בניזרי נ. מדינת ישראל. לשון אחר: מקבל אני שניתן להתייחס לחומר המבוקש כאל חומר חקירה, אם וככל שהוא קיים.

5.      ומכאן לבקשת ההגנה להורות למשטרת ישראל שתבקש היא את החומר מארגון "בצלם". זאת, מן הסתם, על יסוד הערכת בא כוחו הנכבד של הנאשם, שאם יפנה בעצמו לארגון "בצלם", לא ייענה. ואכן, השאלה האם יש מקום להורות לגורמי החקירה ליזום בעצמם פנייה להשגת חומר חקירה, המצוי, אולי, בידי צד שלישי, נדונה כבר בעבר, בפרט באותם מצבים בהם יש אחיזה ממשית לחששה של ההגנה, שאם תפנה בעצמה לא תזכה להתייחסות מספקת. פסיקה בעניין ניתנה גם על ידי החתום על החלטה זו (ב"ש 13785/09 אליהו נ. מדינת ישראל) וגם על ידי כבוד השופטת פרידמן-פלדמן (ב"ש 10627/09 הר-שלום נ. מדינת ישראל). למיטב הידיעה אף לא סברה המשיבה להעמיד החלטות אלה לביקורתה של ערכאת הערעור. מעבר לכל האמור, יוטעם, שניתן ללא קשיים יתרים להתייחס לתלונות שמקורן במתלונן או עדים אחרים כאל חומר חקירה רלוונטי, וניתן ללא קשיים יתרים גם להניח, שתיתכן אפשרות (גם אם, להערכתי, אין סיכוייה רבים), שגלום בחומר זה פוטנציאל ראייתי להגנה. ראוי שאם קיים חומר כאמור, יהא בידה.

6.      ומעבר לכך, דומני, שייתכן שהנחת הסנגור שפניית המשטרה תזכה ליחס מועדף, יש בה מעט ממש, לפיכך תוטל המשימה עליה. ולכל היותר, צפוי בית המשפט לסמוך על הצהרת המדינה שעשתה כפי יכולתה ובהתאם לחוק להשגת החומר, אם בכלל קיים, גם אם לבסוף תשוב המדינה לבא כח הנאשם בידיים ריקות. במקביל נשקלה בקשת המדינה לדון בבקשה זו במסגרת סעיף 108 ואולם העדפתי לבחון אותה במתכונת המקורית.

7.      בתוך 14 יום תפנה המשיבה לארגון בצלם ותבקש את החומר נשוא האירוע; בתוך 30 יום - כל חומר שיתקבל, או, למצער, הצהרה שאין כזה, לידיו של הסניגור.

8.      הגם, שכנראה, ויתר המבקש על בקשות רבות שהיו בפיו, עת הוגשה בקשה זו במקורה - אם נותר נושא כלשהו להכרעת בית המשפט, יובא הדבר לידיעתי.

ניתנה היום, ד' תשרי תשע"ד, 08 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>